menu close

Netherlands Consulate Munich 

Commissioned by the Ministry of Foreign Affairs, cepezed designed the interior of the Netherlands consulate general in Munich, Germany. The assignment consisted of creating an efficient interior space with an open, welcoming and imposing atmosphere. Security and confidentiality also had to be guaranteed.

  • client(s)
  • ministry of foreign affairs
  • location
  • München, duitsland
  • user(s)
  • dutch embassy
  • expertise(s)
  • cepezed, cepezedinterieur

Surprising interior  

The design of the consulate had to radiate prestige without being dominant. Light colours and materials were used to create an interior that contrasts in a surprising way with the simple and rather nondescript architecture of the multi-tenant building in which the consulate is housed.

Surprising interior
Antje Hanebeck

Sliding walls create a sense of space  

The corridor area used to be a dark, indeterminate zone. Now, large sliding walls of frosted glass provide a feeling of spaciousness. By opening these walls, the offices can be connected. In this way, spatial variation is possible and long sight lines are created. Good insulation ensures privacy and confidentiality when closed.

Sliding walls create a sense of space
Antje Hanebeck

Technology and carpets  

The cabling for communications and electricity is incorporated into the shiny white polyurethane floors. Users have access via floor boxes. Carpeting provides good acoustics and a comfortable atmosphere in the working areas.

Technology and carpets
Antje Hanebeck

partners

  • client: ministerie van buitenlandse zaken
  • intererior design: cepezedinterieur
click to continue