menu close

Brightlands Chemelot parking garage 

Brightlands Chemelot Campus Sittard-Geleen is a location for research and business in the materials sector. Due to increasing parking needs, Brightlands commissioned HUBER Car Park Systems and cepezed to realize a parking garage with 400 parking spaces. German company HUBER specializes in the design and realization of innovative parking solutions.

  • client(s)
  • HUBER car park systems
  • location
  • Sittard-Geleen
  • user(s)
  • Brightlands Chemelot Campus Sittard-Geleen
  • expertise(s)
  • cepezed

more user-friendly and safer  

HUBER and cepezed’s intelligent parking concept is more efficient and user-friendly than many other parking systems. There are fewer ramps, for example, and the large column-free spans ensure optimum ease of parking. The panels at the separate entrance and exit are also clearly visible in the evening thanks to a traffic-sign coating.

Safety has been given high priority. For example, the driving routes are one-way without intersections. And the footpath has been given an accent colour, so that cars automatically keep their distance and pedestrians can reach the stairwell safely. The glass front between the stairwell and the garage also provides good visibility, which enhances social safety.

more user-friendly and safer
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

clean-lined stairs  

The stairwell is a slender steel construction with a cladding of perforated sheet piling. This gives the stairs a clean-cut appearance and visibility from the inside.
The energy-saving LED lighting is equipped with the so-called HUBER-DALI system, in which a motion sensor and timer system are integrated.

clean-lined stairs
lucas van der wee | cepezed

Green connection at Brightlands Chemelot Campus  

This car park has a hot-dip galvanized steel frame with steel plate reinforced concrete floors. A tried-and-tested, optimized, prefabricated building system has been used for this purpose.
The result is a sustainable garage, with a reduction in materials use and maintenance costs.

In front of the sturdy skeleton, a semi-transparent façade screen has been placed on the west side. This screen consists of slats of coniferous wood, which match the green character of the campus. A sustainable modification gives the softwood the durable and fire-resistant qualities of hardwood.

Green connection at Brightlands Chemelot Campus
lucas van der wee | cepezed

partners

  • client: HUBER Car Park Systems, brightlands chemelot campus
  • stability & building services: huber car park systems
  • main contractor: huber car park systems
click to continue