menu close

quirijnboulevard park & patio houses 

For the Quirijnboulevard in Tilburg, cepezed designed a variety of housing facing and in the immediate vicinity of a city park that had previously been planned as the continuation of a motorway. The emphasis for the area included a pleasant diversity of housing types and sizes, and a varied but harmonious use of neutral, unobtrusive materials.

  • client(s)
  • ontwikkelingsmaatschappij quirijnboulevard (cofier bouwontwikkeling, gemeente tilburg & wonen midden-brabant)
  • location
  • tilburg
  • user(s)
  • private residents
  • discipline(s)
  • cepezed
fas keuzenkamp

park-facing houses  

For the Landréstraat, cepezed designed single-family houses situated directly next to and overlooking the park. The concept is entirely attuned to the location. The living rooms are located at the front on the first floor, have glazed façade sections that can open completely and with their nine-metre width, they are completely oriented towards the park.

Because the upper floors protrude column-free above the ground floor, there is space for parking below the overhang. This means that the view from the living room is not obstructed by cars; it’s actually like living in the middle of the park greenery.

park-facing houses
fas keuzenkamp
cepezed

garden-facing bungalows  

Bordering the back gardens of the park houses, there are some smaller T-shaped bungalows where the residents literally live in the middle of the garden. The head of the T successively contains a drive-in garage, a storage shed, a bathroom and a bedroom. The living room with open kitchen is located in the stem of the T and has window walls and a garden on both longitudinal sides.

garden-facing bungalows
lucas van der wee | cepezed
fas keuzenkamp

partners

  • client: ontwikkelingsmaatschappij quirijnboulevard (cofier bouwontwikkeling, gemeente tilburg en wonen midden-brabant)
  • stability: Van Moorsel en Smeekens
  • landscaping: Karres en Brands
  • main contractor: Peels Bouwmij
click to continue