vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cepezed architect van het jaar 2012 in categorie large

cepezed is verkozen tot architect van het jaar 2012 in de categorie Large (meer dan 15 medewerkers). De jury bestaand uit projectontwikkelaar Rudy Stroink, architect André Kempe, en hoofdredacteur van het internationale architectuurtijdschrift A10 Indira van ’t Klooster maakte dit vanmiddag bekend tijdens een bijeenkomst in het Materia Inspiration Centre in Amsterdam. Het panel noemt cepezed voorbeeldig en innovatief en was vooral onder de indruk van de professionele aanpak van zowel het bureauproces als de ontwerpprojecten en van de opgebouwde kennis omtrent bouwtechniek en kosten.

cepezed maakte in eerste instantie deel uit van een longlist gebaseerd op nominaties vanuit de verzamelde Nederlandse architectenberoepsgroep, die cepezed karakteriseerde als "sterk in het vertalen van een complexe opgave naar een doeltreffend gebouw". De jury koos uit de longlist vier bureaus voor de shortlist. Eenzelfde procedure werd gevolgd in de categorie Small (minder dan 15 medewerkers). Alle genomineerden op beide shortlists dienden vervolgens dossiers in met beschrijvingen over hun omgang met thema’s als strategie, duurzaamheid, innovatie, kennisontwikkeling en klantvriendelijkheid. Aanvullend voerden zij gesprekken met de jury, die onder meer van mening was dat cepezed "telkens weer verbluffende oplossingen van grote eenvoud laat zien".

In de categorie Small verkoos de jury het Rotterdamse bureau ZUS. De overall Architect van het Jaar was tegen het gebruik in dit keer niet één van de categoriewinnaars, maar één van de andere bureaus in de categorie Large, te weten het Amsterdamse bureau Concrete.

Bekijk ook de film Architect van het Jaar 2012, waarin alle genomineerden vertellen over hun dagelijkse praktijk.

De verkiezing van de Architect van het Jaar is een initiatief van Architectenwerk, dat de competitie dit maal voor de zesde keer organiseert. Tijdens de eerste editie in 2007 was cepezed ook al een van de genomineerden.

vorige pagina
volgende pagina