Links klein
Engels Mail
Rechts klein

team met cepezed wint herinrichting rijkskantoor de resident

Het multidisciplinaire ontwerpteam met daarin architectenbureau cepezed, HofmanDujardin Architects en ingenieursbureau Oranjewoud is geselecteerd om de herinrichting van kantorencomplex De Resident in Den Haag te verzorgen. Het complex bestaat onder meer uit de gebouwen Castalia en Helicon, die respectievelijk twintig en veertien verdiepingen beslaan. Het totale vloeroppervlak meet zo’n 55.000 m2. Na de herinrichting biedt het complex onderdak aan de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), waarvan de eerste al jaren in gebouwdeel Castalia is gevestigd. De herinrichting is onder meer gericht op het mogelijk maken van verschillende manieren van werken met eigentijdse kantoorconcepten. Op de onderste lagen worden daarnaast functies met een algemeen rijkskarakter als ontmoetingsplekken, aanlandplekken en vergaderruimten verwezenlijkt. De buitenruimte tussen de gebouwen Helicon en Castalia, het huidige Parnassusplein, krijgt een overkapping en wordt het gezamenlijke, semi-openbare entreegebied voor beide ministeries, met onder meer een openbaar café, een receptie en een wachtruimte.

Links klein
Rechts klein