vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cepezed ontwerpt gymzaal regio college zaandam

In samenwerking met IMd Raadgevende adviseurs en moBius consult ontwerpt cepezed de nieuwe gymzaal voor het Regio College Zaanstreek en Waterland, locatie Zaandam. Het ontwerpteam staat daarbij vooral een prettige en aangenaam bruikbare sportfaciliteit voor ogen. In het schetsontwerp is veel aandacht besteed aan de functionaliteit, de stedenbouwkundige inpassing en het binnenklimaat van de sportfaciliteit. Ook is reeds geanticipeerd op een snelle en doelmatige bouwbaarheid binnen de budgettaire randvoorwaarden. 

De zaal komt tussen twee bestaande onderwijsgebouwen in te staan en laat door plaatsing  boven het maaiveld ruime mogelijkheden voor parkeren eronder. De hal ontvangt veel daglicht via een transparant uitgevoerde plintstrook en lichtstraten in het dak. De luchtbehandeling is gekoppeld aan sensoren die onder meer de temperatuur en het CO2-gehalte meten, waardoor op ieder moment een duurzaam gestuurd, optimaal verblijfsklimaat bestaat.

architectenbureau cepezed, constructeur Rob Stark van IMd en installatie- en bouwfysisch adviseur moBius hebben al eerder in verschillende combinaties en bij verschillende projecten intensief met elkaar samengewerkt. Samen vormen zij een gedegen total engineering team dat een project als dit snel en doordacht kan verwezenlijken.

vorige pagina
volgende pagina