vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cepezed ontwerpt hoofdkantoor 3M

cepezed ontwerpt het nieuwe Benelux-hoofdkantoor van het internationale technologieconcern 3M. Het gebouw meet een kleine 5.000 m2 en heeft een opvallende, strakke ronde vormgeving en materialisatie. Het wordt gerealiseerd op een zichtlocatie langs de A13 bij Delft, op het Science Park Technopolis naast de Technische Universiteit. Eerder realiseerde cepezed hier al een datacenter en in de komende maanden levert het er een bedrijfsgebouw voor Applikon Biotechnology op.

De bouw van de nieuwe 3M-huisvesting is ook reeds aangevangen. Het programma beslaat naast kantoorruimte, een vergadercentrum en laboratoria onder meer een Customer Technology Center, waar 3M de resultaten van zijn innovatieve en kennisintensieve activiteiten kan presenteren, demonstreren en evalueren. Ook biedt dit deel van het gebouw ruime mogelijkheden tot interactie en kruisbestuiving met externe partijen als bijvoorbeeld wetenschappers, afnemers, investeerders en andere partners. Het 3M kantoor wordt duurzaam gerealiseerd en wordt met het label 'Very Good' gecertificeerd binnen de BREEAM -methodiek.

De ontwikkeling van het project is in handen van een combinatie tussen Cordeel Invest en cepezedprojects, dat middels vernieuwende samenwerkingsvormen optimaal inspeelt op de wisselende omstandigheden in het huidige investeringsklimaat en zich met name richt op hoogwaardige bedrijfshuisvesting voor veelal kennisintensieve ondernemingen. Cordeel Nederland voert het 3M-project uit.


vorige pagina
volgende pagina