vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

chdr wint juryprijs leidse architectuurprijs

De door cepezed ontworpen nieuwe huisvesting voor het Centre for Human Drug Reseach (CHDR) in Leiden heeft zaterdag de vakjuryprijs van de Leidse Architectuurprijs 2013 gewonnen. De bekendmaking vond plaats op de Dag van de Architectuur in het RAP Architectuurcentrum, waar stadsbouwmeester Maarten Schmitt het bijbehorende object ontworpen door Jan Kleingeld aan cepezed uitreikte.

cepezed is er volgens de jury op uitstekende wijze in geslaagd een gebouw te realiseren dat een helder en overzichtelijk antwoord biedt op de complexe opgave van laboratoria, onderzoek- en leefruimtes, kantoren, auditorium en facilitaire voorzieningen. Met de  terughoudende architectuur, de toepaste materialen en de goed doordachte detaillering op alle niveaus roemt het gremium het gebouw als toekomstgericht Gesamtkunstwerk. De jury is met name te spreken over de ruimtelijke organisatie van het gebouw met een slim en open trappenhuis, dat een sociale spilfunctie vervult:  "In combinatie met de doorzichten en veelvuldige toepassing van daglicht nodigt het gebouw uit tot ontmoeting en interactie tussen zijn gebruikers. cepezed heeft een goed gebouw ontworpen waarin het prettig vertoeven is."

De tweejaarlijkse Architectuurprijs Leiden is in 2011 ingesteld om spraakmakende architectuur in Leiden te belonen en te stimuleren.

Het nieuwe onderkomen van het CHDR is tevens een van de projecten die prominent gedocumenteerd zijn in de nieuwe cepezed-publicatie In detail, waarmee het bureau een lans breekt voor het belang van het detail in de architectuur. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via NAiBooksellers.
vorige pagina
volgende pagina