vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

nederlands team met cepezed 2e in prijsvraag park russia

Het Nederlandse ontwerpteam met daarin Hosper landschapsarchitectuur en stedenbouw, Niek Roozen landscape architects, architectenbureau cepezed b.v. en ingenieursbureau Witteveen en Bos is tweede geworden in de laatste ronde voor Park Russia, een nieuw te ontwikkelen themapark van meer dan 1.600 hectare net ten zuiden van Moskou. Het park moet een uitgebreid programma gaan bevatten met functies op gebied van onder meer entertainment, amusement, sport, onderwijs, tentoonstellingen, welness, horeca en commercie. Dit alles temidden van een gevarieerd landschap met diverse themazones.

In de tweede ronde ging het tussen vijf van de oorspronkelijk 180 inschrijvers uit 41 landen. Het Nederlandse team liet zich voor zijn ontwerp leiden door de diversiteit van de Russische landschappelijkheid en cultuur. Iedere zone in het park heeft binnen het plan een geheel eigen inrichting. 

Als hart van het geheel ontwierp cepezed de Russia Globe, een gouden bol van 100 m doorsnede met daarin twee helixvormige publieksroutes ingericht met exposities rondom Russische cultuur en geschiedenis. De basis van de bol behuist een groot amfitheater. Veel aandacht is daarnaast besteed aan de landschappelijke inpassing van de architectuur, die dan ook veel waardering van de internationale jury oogstte.

Meer over het project is te vinden op de website van Park Russia.


vorige pagina
volgende pagina