vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

stem voor het nieuwe gemeentehuis westland!!

Tussen 6 en 20 april mogen alle Westlanders van achttien jaar en ouder laten weten wie zij de beste architect voor het nieuwe gemeentehuis Westland in Naaldwijk vinden. Alle stemgerechtigden ontvangen daartoe een informatiefolder over de voorgeselecteerde ontwerpen en een antwoordkaart die zij per post kunnen retourneren óf kunnen gebruiken voor het uitbrengen van een elektronische stem via internet. Laat deze kans niet voorbij gaan en stem!

Het ontwerp van cepezed bestaat uit vier met elkaar verbonden, druppelvormige gebouwvleugels omsloten door een transparante schil langs de Verdilaan. In combinatie met de vleugels vormt de schil een grote, open publiekshal. Langs de Verdilaan is het gebouw hoger dan aan de dorpszijde. Het gebouw vormt hier een voortzetting van de openbare ruimte, wat het gemeentehuis bijzonder laagdrempelig en toegankelijk maakt. Aan de dorpszijde is het gebouw wat lager en voorzien van een buitenruimte met waterpartijen en een wandelpromenade. Het nieuwe gemeentehuis staat zo op een natuurlijke, ontspannen manier op zijn plaats en realiseert een ongedwongen schaalsprong van de laagbouw aan de ene kant naar de toekomstige hoogbouw aan de andere kant.

Het gemeentehuis van cepezed heeft een open, transparant en uitnodigend karakter. Het legt geen nadruk op zijn eigen massa of volume en heeft een hoge verblijfswaarde. Alle politieke, bestuurlijke en publieke functies, van het Historisch Archief tot de raadszaal, trouwzaal en de fractieruimten zijn ondergebracht in de binnenste twee gebouwvleugels. De kantoren voor het gemeentelijk apparaat bevinden zich grotendeels in de buitenste twee vleugels. In het hart van het gebouw bevindt zich bovenop het Historisch Archief een groot, flexibel programmeerbaar publieksplein voor onder meer tentoonstellingen, feestelijke bijeenkomsten of forumdiscussies. Veel aandacht is besteed aan een duurzaam, aangenaam klimaat. Het nieuwe gemeentehuis bevat daarnaast opvallende groenvoorzieningen die de identiteit van het Westland weerspiegelen. “Het gemeentehuis van cepezed is vooral een gemeentehuis voor heel het Westland en alle Westlanders”, aldus cepezeds projectarchitecten Jan Pesman en Ronald Schleurholts. “Het gebouw is voor zowel burgers als gemeente een prima plek om te tonen en besluiten wie en wat Westland is en wil zijn.”

De maquettes van de geselecteerde ontwerpen zijn te zien tijdens informatiebijeenkomsten in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk op zaterdag 11 april van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag 16 april van 19.00 tot 21.00 uur.
vorige pagina
volgende pagina