Links klein
Engels Mail
Rechts klein

cepezed ontwerpt jaarbeurspassage utrecht

De komende jaren ondergaat het Jaarbeurscomplex in het centrum van Utrecht een metamorfose. Het beurscomplex wordt hierbij verduurzaamd, flexibeler inzetbaar en bovenal verbetert de verblijfs- en belevingswaarde. Een belangrijke eerste stap is het realiseren van de Jaarbeurs Passage – het nieuwe entreegebied en een belangrijke schakel tussen zowel de verschillende hallen onderling als tussen het Jaarbeurscomplex en de stad. De door cepezed ontworpen ingreep is onder meer opgebouwd uit stalen frames die aan weerszijden van de passage voor de bestaande hallen worden geplaatst – deze bevatten alle faciliteiten en bieden de mogelijkheid om de achterliggende hallen separaat te vervangen of verbouwen. Tussen de frames is een lichte stalen kapconstructie ontworpen voorzien van ETFE invulling – zodat het hart van de jaarbeurs overspoeld wordt met daglicht.

Door een verhoogde brugconstructie is de publieke doorgang van de jaarbeurspassage ten alle tijden geborgd. Deze publieke route is onderdeel van een groter masterplan met een keten van publieke ruimten. Als een soort groene kroonluchters hangen ze op zeven meter hoogte in de passage met groen beplante pleinen die tevens buitenruimten vormen en de congresvoorzieningen op de verdiepingen koppelen. 


cepezeds ontwerpvisie vormt niet het eindbeeld, maar het vertrekpunt voor het ontwerpproces dat op basis van intensief overleg met alle stakeholders van de Jaarbeurs wordt opgestart.

Links klein
Rechts klein