vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

westland gunt gemeentehuis aan consortium met cepezed

Het college van burgemeester en wethouders van Westland heeft besloten de bouw en exploitatie van het Westlands publieks- en bestuurscentrum aan de Verdilaan en het kantoorgebouw voor ambtenaren aan de Tiendweg te gunnen aan consortium De Groene Schakel, waarbinnen cepezed functioneert als architect.

Er waren nog twee consortia in de race. De Groene Schakel bestaat uit de VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren, Homij Technische Installaties, PCH Dienstengroep en KondorWessels Projecten. Betrokken Westlandse partijen zijn Priva, Schwagermann en Elektravon. Overige adviseurs van het consortium zijn Buro Lubbers, KVMC, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Draaijer+Partners, ArrangeGroup, Vijverborgh, Beeldenfabriek en VolkerWessels Vastgoedbeheer.

Wethouder Bram Meijer is tevreden over het verloop van de aanbesteding. “Met beide consortia is een constructieve dialoog gevoerd, wat heeft geleid tot goede plannen. De Groene Schakel is als beste beoordeeld op basis van kwaliteit en prijs. De aanbieding valt binnen de door de raad gestelde kaders, zoals het bestemmingsplan en de maximale jaarlijkse lasten”.

De nieuwe gemeentelijke huisvesting is duurzaam en zal de kwaliteit en efficiency van de dienstverlening vergroten. Na het doorlopen van de Alcatel-termijn zal de gemeente op 24 augustus 2015 de overeenkomst ondertekenen en het ontwerp van de gebouwen bekendmaken.
vorige pagina
volgende pagina