vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cacaofabriek genomineerd voor abe bonnema architectuurprijs 2015

De door cepezed ontworpen Cacaofabriek in Helmond is genomineerd voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015. Uit meer dan 60 gebouwen die in de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd selecteerde de jury vijf inzendingen, waarin het begrip ‘dialoog’ op originele, prikkelende en vernieuwende wijze gestalte heeft gekregen.

Over de Cacaofabriek zegt de jury: 'Een industrieel icoon op de rand van het stadshart van Helmond is getransformeerd tot een culturele hotspot met een grote diversiteit aan functies. Het pand had door functiewijzigingen en brand een gebrekkige technische staat, dus is gekozen voor een vormenspel met nieuwe en bestaande elementen waarin de oorspronkelijke fabriek wordt weerspiegeld. Bij de transformatie tot een gebouw met vele functies is gezocht naar bouwtechnische en akoestische oplossingen die de geschiedenis van het gebouw respecteren, maar tegelijkertijd het gebouw een eigentijds en autonoom karakter geven.'

De bekendmaking en prijsuitreiking vindt plaats op 1 december in het Rijksmuseum. De tentoonstelling van inzendingen voor de Abe Bonnema Architectuurprijs is van donderdag 3 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 te bezichtigen in het Fries Museum in Leeuwarden.


vorige pagina
volgende pagina