vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

leefmilieu brussel veel aandacht in media

Het nieuwe kantoor Leefmilieu Brussel heeft het afgelopen jaar veel positieve aandacht in de pers genoten. Als zetel voor de overheidsautoriteit op het gebied van milieu en leefomgeving in het Belgische Hoofdstedelijk Gewest vervult het project een voorbeeldfunctie op gebied van duurzaamheid. Het project blinkt hierin uit door een intelligente opzet, een breed scala aan duurzame maatregelen en is bovenal gewaardeerd door de gebruikers van het kantoor om de prettige en zeer gevarieerde werkomgeving.

Leefmilieu Brussel is onder meer gepubliceerd in het Koreaanse tijdschrift ‘Details’, Future constructor and Architect, The Plan, Architectth, de Architect, Project&Interieur, AZERO.

Project & Interieur (PI) bespreekt het project in zijn oktober-novembernummer 2015. Het artikel ‘Duurzaamheid en Convivialiteit’ meldt: ‘Leefmilieu Brussel wilde een nieuw kantoor dat een voorbeeld moest zijn van duurzaam bouwen, cepezed ging nog een stapje verder’. Het Italiaanse architectuurmagazine AZERO kopt in december 2015 met ‘Un gigante per l’ambiente’ en ‘Un’icona sostenibile’ (een gigant voor het milieu; een duurzaam icoon). In het dubbelartikel ‘Gebouwen die opgaan in hun omgeving’ bespreekt De Architect het project al in april 2015 en concludeert: ‘Over het werk van cepezed kunnen we blijven schrijven. Een oorzaak daarvoor moet gezocht worden in het feit dat het Delftse architectenbureau zich ten doel stelt om bij elk project de bakens een stukje verder te verzetten wat betreft techniek, efficiëntie en duurzaamheid.’  

Diverse digitale publicaties zijn te vinden op Architectuur.nl, ArchDaily, BauNetz en Achi.ru

vorige pagina
volgende pagina