vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

diverse projecten in china

cepezed heeft recent een succesvolle reis naar China achter de rug. Op uitnodiging van verschillende opdrachtgevers zijn vertegenwoordigers van het bureau afgereisd naar Beijing, Hangzhou en Shenzhen en zijn twee projecten van verschillende aard en omvang gestart.

ggatc headquarters
In navolging van het ontwerp dat cepezed eerder in opdracht van de Genuine Gold Auto Trading Company maakte voor een Auto Experience Centre in Shenzhen, heeft het concern cepezed ook gevraagd zijn nieuwe hoofdkantoor te ontwerpen. Dit 25.000 m² tellende project wordt eveneens in Shenzhen gerealiseerd. Het complex krijgt een representatieve uitstraling en bestaat uit onder meer een kantoortoren, een autoshowroom met werkplaatsen en een opleidings- en trainingscentrum. Functionaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke speerpunten in het ontwerp.

hangzhou competition
Parallel is cepezed door een projectontwikkelaar uitgenodigd deel te nemen aan een besloten internationale architectuurcompetitie voor een multifunctioneel complex in de stad Hangzhou. De prijsvraaglocatie is gesitueerd nabij het Grand Canal, dat Hangzhou met Beijing verbindt, en ligt ingeklemd tussen een belangrijk toekomstig metrostation aan de oostzijde en een vijfentwintig eeuwen oud tempelcomplex aan de westzijde.

Het project gaat ongeveer 120.000 m² meten en heeft een programma met commerciële functies, een hotel, woon-werkunits, ruim 400 luxe appartementen en een ondergrondse parking voor 1100 auto’s. Onder het complex door komt een verbinding tussen het metrostation en de zijde van het historische tempelcomplex. Hierin zijn ook commerciële functies en verbindingen met de parking voorzien.

Het tempelcomplex, de omliggende kleinschalige bebouwing en het direct aangrenzende deel van het kanaal zijn gezamenlijk bestempeld als Unesco World Heritage Site. De stedelijke inpassing van de omvangrijke nieuwbouw binnen deze historische context is een van de belangrijke uitdagingen van de architectuurcompetitie.

vorige pagina
volgende pagina