vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

projectbezoek booosting trba

In het kader van de programmalijn Booosting Circulair brachten zo’n dertig belangstellenden woensdag 17 februari een bezoek aan de door cepezed ontworpen Tijdelijke Rechtbank Amsterdam, die momenteel in aanbouw is. In het pand vinden over een periode van zo’n vier tot zes jaar straks alle essentiële processen van de Rechtbank Amsterdam plaats. Ondertussen wordt even verderop op het Parnas-complex een permanente nieuwbouw ontwikkeld. De gespreksthema’s van het Booosting-evenement waren onder meer het ontwerp van het tijdelijke gebouw, de wijze waarop het tot stand komt en het circulaire karakter ervan; na gebruik is het in zijn geheel te demonteren en elders weer op te bouwen voor een andere functie.

De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is een realisatie van het consortium dpcp – een samenwerkingsverband tussen Duprie bouw & ontwikkeling en cepezedprojects. Opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf zet vanuit zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid  hoog in op het voorkomen van verspilling.  De reductie van materiaalgebruik, het voorkomen van afval en het maximaliseren van de restwaarde van het gebouw zijn daarom belangrijke thema’s van de opgave.

Het projectbezoek ving aan met een rondleiding door het gebouw. Aansluitend gaven verschillende projectbetrokkenen toelichtingen. Fokke van Dijk van het Rijksvastgoedbedrijf sprak over de beweegredenen de opdracht aan te besteden met een sterke focus op circulariteit. Menno Rubbens (dpcp en cepezedprojects) en Martijn du Prie (dpcp en Du Prie bouw en ontwikkeling) vertelden over de aanpak van de opdracht en de kansen en risico’s bij circulair bouwen. Mathieu de Danschutter  (architectenbureau cepezed) lichtte het architectonisch concept en interieurontwerp toe. Rob Stark van IMd Ingenieurs gaf inzicht in het innovatieve karakter van de toegepaste hoofddraagconstructie.

Het project is sinds zomer 2015 in uitvoering. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal 2016.

vorige pagina
volgende pagina