vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

start bouw oostduinlaan 75

In bijzijn van onder meer nieuwe bewoners verrichtte de Haagse wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur Joris Wijsmuller zaterdag 12 maart de eerste handeling voor de transformatie van het voormalige Shell-kantoor aan de Oostduinlaan 75. 

Naar ontwerp van cepezed ondergaat dit grootschalige bouwblok de komende jaren een omvorming tot het wooncomplex Park Hoog Oostduin, dat zal bestaan uit het achttien verdiepingen tellende hoofdvolume Hoge Duin en een acht verdiepingen tellend nieuwbouwblok Lage Duin. In totaal komen in het project van Pinnacle Property Developers 238 huur- en koopwoningen en 262 ondergrondse parkeerplaatsen tot stand.

In zijn toespraak roemde wethouder Wijsmuller de hoge ambities en voorbeeldige aanpak van het project. Voortvarend en in goede samenspraak met de buurt is een plan ontwikkeld zonder bezwaren op de vergunningaanvraag, wat bijzonder is voor een plan van deze omvang op een gevoelige locatie als deze. 

De transformatie van het voormalige kantoorgebouw draagt bij aan invulling van de grote woningbouwopgave waar Den Haag momenteel voor staat. Daarnaast gaat het om een duurzaam ontwerp, met een BREEAM-Very Good score en een hoge mate van hergebruik van bouwstoffen. De verwijderde materialen worden voor 85% gerecycled. Voor het nieuwe complex worden bovendien zowel het casco van de hoogbouw, de kelders als de parkeergarage hergebruikt. Het zestig meter lange tegeltableau van Karel Appel dat voorheen de inmiddels gesloopte laagbouw sierde, vindt straks een nieuwe plek in de gevel van de vernieuwde hoogbouw.

vorige pagina
volgende pagina