vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

kwr genomineerd als beste gebouw van het jaar

De door cepezed ontworpen nieuwbouw van KWR Watercycle Research Institute in Nieuwegein is genomineerd als BNA Beste Gebouw van het Jaar 2016. Het kantoor- en laboratoriumpand is één van de twee genomineerden in de categorie ‘Stimulerende Omgevingen’.  Over alle vier de categorieën samen dingen acht projecten mee naar de onderscheiding.

KWR Watercycle Research Institute ontwikkelt en ontsluit kennis over water(cycli) voor uiteenlopende organisaties. Het nieuwe onderkomen is ontworpen als transparant paviljoen in het groen, met een sterke relatie tussen binnen en buiten. Intern is het onderzoeksgebouw geheel gericht op flexibel gebruik, een lichte en aangename werkomgeving, interactie en kennisdeling.

De professionele jury van Beste Gebouw van het Jaar staat deze editie onder voorzitterschap van Hanneke Groenteman en bestaat daarnaast uit de architecten Mels Crouwel, (Benthem Crouwel), Maaike Westinga (TenBrasWestinga) en Reimar von Meding (KAW), alsmede AM-directeur Ronald Huikeshoven en dijkgraaf Roelof Bleker. Via de website van de prijs kan iedereen daarnaast tot en met 9 mei stemmen voor de publieksprijs.

De winnaars worden op 19 mei bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Amsterdamse Tolhuistuin.


vorige pagina
volgende pagina