Links klein
Engels Zoeken Mail
Rechts klein

cepezed ontwerpt uitbreiding applikon

cepezed heeft de opdracht verkregen om de uitbreiding van hoofdkantoor van Applikon Biotechnology in Delft te ontwerpen. Applikon, wereldleider in het ontwikkelen en leveren van geavanceerde bioreactorsystemen, is gevestigd op TU Delft Science Park in het pand dat in 2013 door architectenbureau cepezed en ontwikkelaar cepezedprojects tot stand kwam.

Applikon is sindsdien zo sterk gegroeid dat een vergroting van het huidige pand niet uit kan blijven. De uitbreiding betreft ruim 2.000 m² aan kantoor- en productieruimte. cepezed werkt momenteel aan het vooronderzoek om de uitbreiding zo efficiënt mogelijk vorm te geven, waarbij de bouwuitvoering zo min mogelijk overlast geeft voor het doorgaande productieproces.

Het nieuwe kantoorvolume van drie lagen wordt symmetrisch tegen de bestaande constructieve beuk en boven een deel van de huidige productiehal geplaatst. De productiehal zelf breidt aan de noordoostzijde met 1.000 m² uit.

De uitbreiding krijgt uiteraard gestalte in eenzelfde vormtaal en materialisatie. In het oorspronkelijke ontwerp uit 2013 is rekening gehouden met de mogelijkheid om het gebouw op een logische manier uit te breiden met behoud van de uitstraling van het gebouw. Een nieuwe uitleg van het parkeren vormt tevens een onderdeel van de studie.

Het ontwerpteam bestaat uit cepezed, IMd raadgevend ingenieurs, Tree Delft, DGMR en cepezedprojects. Grotendeels gelijk aan het oorspronkelijke team wordt de toen opgedane expertise ook nu weer optimaal ingezet.

De verwachting is dat de realisatie 6 tot 8 maanden in beslag zal nemen na voltooiing van het ontwerp en start van de bouw.

Links klein
Rechts klein