vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cepezed nederlandse selectie 'in practice'

cepezed is als vertegenwoordiger van Nederland gekozen voor 'IN practice', een onderzoek en boek gericht op Europa's meest innovatieve architectenbureaus die intelligent bijdragen aan de gebouwde omgeving. Vanuit 37 Europese landen is steeds één enkel bureau geselecteerd. Volgende week 26 mei vindt de presentatie van 'IN practice' plaats tijdens de architectuurbiënnale in Venetië.

Het initiatief van tijdschrift A10 new European architecture en de Italian Association for Architecture and Critisicism heeft als ondertitel 'The state of committed architecture' en richt zich op excellente bureaus niet behorend tot de elite van de zogenaamde 'starchitects'. Dit zijn immers de bureaus die het overgrote deel van de gebouwen ontwerpen. 'IN practice' heeft gezocht naar bureaus die minimaal al tien jaar consistent hoogwaardig en innovatief werk met internationale uitstraling afleveren en zo een voorbeeldfunctie vervullen voor nieuwe generaties architecten.

In de selectie zijn onder meer eigentijdse uitdagingen als duurzaamheid, materiaal- en productinnovatie meegewogen. Daarnaast hebben de jury en redactie oog gehad voor het opereren in verschillende samenwerkingsvormen binnen de bouwketen (waaronder bijvoorbeeld eigen bouw en ontwikkeling).
vorige pagina
volgende pagina