Links klein
Engels Mail
Rechts klein

cepezed ontwerpt collectiecentrum nederland

cepezed gaat het Collectiecentrum Nederland (CC NL) ontwerpen, een ruim 30 duizend vierkante meter tellend depotgebouw voor zowel de opslag als het beheer en behoud van de collecties behorend tot het Rijksmusem, Paleis Het Loo, het Nederlands Openluchtmuseum en de Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed (RCE). De samenwerkende instellingen hebben een ontwerpteam geselecteerd dat naast cepezed bestaat uit de adviesbureaus ABT, Valstar Simonis en Peutz. 

Het gebouw komt tot stand in de Amersfoortse wijk Vathorst, direct langs de A28. Het Rijksmuseum wordt eigenaar en heeft een intentieovereenkomst tot koop van de grond met de gemeente afgesloten. De ingebruikname van het CC NL is voorzien voor 2020.

Lees meer over het nieuwe Collectiecentrum in de Volkskrant van vandaag.

Links klein
Rechts klein