cepezed ontwerpt nieuw europees hoofdkantoor asics

cepezed ontwerpt het nieuwe, ongeveer 5.000 m2 grote Europese hoofdkantoor voor de Japanse sportkleding- en -schoenenfabrikant ASICS aan de Taurusavenue in Hoofddorp. Het project in de directe nabijheid van het station en de uitvalswegen is een ontwikkeling van OVG Projectontwikkeling.

Het nieuwe gebouw wordt met nadruk geen flagship centre van het sportmerk, maar krijgt een ingetogen karakter. Het accent ligt op efficiëntie, doelmatigheid en een prettige beleving door de gebruikers, bestaand uit het personeel en bezoekers vooral afkomstig uit de retail. Het hoofdkantoor krijgt een open atmosfeer met eigentijdse, atelierachtige werkplekken en presentatieruimten waarin onder meer door toepassing van natuurlijke materialen in het interieur de Japanse identiteit van ASICS te herkennen is.

Een ander zwaartepunt is een gezonde, sportieve werkomgeving. Onder meer via een centraal gelegen atrium kent het pand een grote mate van daglichttoetreding, terwijl gebruik van de lift wordt ontmoedigd door een uitnodigend gepositioneerde, doorgaande cascadetrap. Verder wordt het gebouw voorzien van fitnessruimten met douches en kent het bedrijfsrestaurant geen frituur maar serveert het alleen gezond voedsel.

Het gebouw komt te liggen direct naast het duurzame TNT GREEN-Office dat eveneens door OVG Projectontwikkeling wordt gerealiseerd en zoekt daar met behoud van eigenheid zoveel mogelijk synergie mee. Zo vormen de gebouwen op landschappelijk niveau een eenheid en maken ze beide gebruik van een bio-warmtekrachtkoppeling waarmee ze hun eigen energie voor koeling en verwarming opwekken.

Het hoofdkantoor krijgt een licht getinte gevel en onder het gebouw komt een half verdiepte parkeergarage met meer dan 100 plaatsen. Het gebouw heeft direct zicht op de Geniedijk die onderdeel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam en op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.