Links klein
Engels Mail
Rechts klein

cepezed presenteert plan multifunctioneel complex hangzhou

Begin van het jaar is cepezed door de Winland Real Estate Group uitgenodigd deel te nemen aan de besloten internationale architectuurcompetitie voor een multifunctioneel gebouw in de Chinese metropool Hangzhou. De opgave betreft het architectonisch ontwerp voor een complex met onder meer drie lagen parkeren, 400 luxe appartementen, hotels, winkels en galeries. De locatie, nabij het Grand Canal, ligt ingeklemd en vormt een verbinding tussen een belangrijk toekomstig metrostation aan de oostzijde en een vijfentwintig eeuwen oud tempelcomplex aan de westzijde. Het intensieve prijsvraag-, ontwerp- en dialoogtraject heeft bij elkaar diverse maanden geduurd. In het kader van de afronding van deze fase heeft cepezed de CEO van de Winland Group, Adam Yu, met zijn team op het bureau te Delft ontvangen voor de eindpresentatie.
De prijsvraaglocatie wordt begrensd door vier grote verkeersaders. Gebouwd op een ondergrondse parkeergarage behelst het project een uitgebreid ensemble van gebouwen, torens en overhangende volumes geordend rondom twee structurerende verbindingsboulevards. De randen van het complex openen zich naar de omliggende straten; royale stedenbouwkundige entrees verlenen toegang naar het groene, levendige en intieme binnengebied. De parkachtige omgeving biedt met een keur aan verblijfsplekken, wandelpaden en chique gebouwplinten voorzien van horeca en retail een rustig en ruimtelijk tegenwicht aan de stadshectiek buiten het complex.
Met een plotgrootte van circa 190 bij 260 meter en een totaal van 120.000 m² aan programma is een goede aansluiting met de omgeving van essentieel belang, evenals het oplossen van de logistieke vraagstukken, de ruimtelijke beleving voor het winkelende publiek, de duurzaamheidsambities en de materialisatie van het gehele project. Ook zijn de menselijke schaal binnen het grote complex, een zeer goede daglichttoetreding voor alle woningen en een optimale toekomstgerichte flexibiliteit van de kantoorgebouwen belangrijke thema’s in het ontwerp.
Om dit en nog meer zichtbaar te maken in de presentatie heeft cepezed, naast de inzet van bekende methoden als renders en een maquette, het 3D-model gebruikt voor een real-life ervaring van het complex middels VR-brillen. In de virtual reality presentatie konden de opdrachtgever en zijn medewerkers door het project ‘wandelen’ en op veel locaties 360 graden om hen heen ‘kijken’. De uitslag van de competitie wordt in het laatste kwartaal van dit jaar bekend gemaakt.

Links klein
Rechts klein