vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cepezed ontwerpt parkeergarage brightlands chemelot campus

HUBER car park systems en cepezed hebben de opdracht voor realisatie van een parkeergarage op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen verkregen. De opdracht is verworven middels een competitie voor het ontwerp, de engineering, uitvoering en 10-jarig onderhoud.
Brightlands Chemelot Campus Sittard-Geleen is een ideale vestigingslocatie voor research- en business in de materialensector en maakt momenteel een enorme groei door. De nieuwe bovengrondse parkeergarage gaat in 400 parkeerplaatsen voorzien.
HUBER heeft in samenwerking met cepezed een intelligent parking-concept ontwikkeld dat in zijn opzet duidelijk efficiƫnter, helderder en gebruiksvriendelijker is dan veel courante parkeersystemen in Nederland. Zo worden er onder andere minder hellingbanen gebruikt. Beantwoordend aan de ambities van de opdrachtgever kent het plan een aantal speerpunten; onder meer een optimale parkeerplattegrond, overzichtelijkheid en een architectonische uitstraling die goed past in de groene omgeving van de campus. Ook veiligheid heeft een hoge prioriteit. Dat uit zich door eenrichtingsverkeer zonder kruisingen en er is goed overzicht met duidelijk onderscheiden loopzones.
De garage is vervaardigd door middel van een beproefd prefab bouwsysteem dat gebruik maakt van een thermisch verzinkte staalskelet met staalplaatbetonvloeren. HUBER heeft veel ervaring met dit systeem en heeft het door de jaren heen geoptimaliseerd. Voor het stoere skelet is aan de westzijde een semi-transparant gevelscherm geplaatst bestaande uit lamellen van duurzaam gemodificeerd hout. De naam Brightlands is door verdichting van de lamellen in het scherm verwerkt. Het trappenhuis bestaat uit een slanke staalconstructie met een gevelbekleding van geperforeerd damwandprofiel voor een strak aanzien en doorzicht van binnenuit.
Momenteel is de aanvraag omgevingsvergunning ingediend en volgens plan start de uitvoering in september. De oplevering en ingebruikname staan gepland voor begin februari 2017.

vorige pagina
volgende pagina