Links klein
Engels Mail
Rechts klein

samenwerkingsovereenkomst cc nl

Het ontwerp voor het nieuwe CollectieCentrum Nederland (CC NL) vordert in hoog tempo. Het gezamenlijke collectiegebouw voor de rijkscollecties van het Nederlands Openluchtmuseum, museum Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed wordt in Amersfoort Vathorst gerealiseerd naar ontwerp van cepezed.
Onlangs is de samenwerkingsovereenkomst tussen vier culturele organisaties ondertekend. Bij de kick-off meeting dinsdag jl. werd de collaboratie nog eens kracht bijgezet middels een officieel fotomoment met de betrokken directeuren: Willem Bijleveld (Nederlands Openluchtmuseum), Michel van Maarseveen (museum Paleis het Loo) , Taco Dibbits (Rijksmuseum) en Cees van ’t Veen (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).

Het CollectieCentrum Nederland vervangt de bestaande depots van alle betreffende partijen die over diverse locaties verspreid zijn en realiseert door deze samenwerking optimaal duurzaam beheer en behoud van deze rijkscollecties, efficiency en kennisdeling. Voorzien is dat het CC NL in 2020 in gebruik wordt genomen. Het ontwerpteam bestaat uit cepezed en de adviesbureaus ABT, Valstar Simonis en Peutz.

Links klein
Rechts klein