vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

technova college gegund aan consortium met cepezed

cepezed ontwerpt het nieuwe Technova College in Ede waar afdelingen Techniek & Technologie, Media & ICT en Beeld & Geluid van ROC A12 onderdak gaan vinden. Technova College wordt een transparant gebouw met een moderne werkplaats waar praktijkgericht beroepsonderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Team techINnova, een consortium geïnitieerd door bedrijven uit Ede, gaat het gebouw in opdracht van de Christelijke Onderwijs Groep (COG) bouwen. De bouw start in mei 2017. Studenten en docenten kunnen het gebouw vanaf september 2018 in gebruik nemen.

COG is blij met het ontwerp. “We wilden een gebouw dat geweldig onderwijs mogelijk maakt. Met dit ontwerp creëren we een innovatieve en comfortabele leeromgeving voor onze techniekstudenten. We willen dat onze studenten het beste uit zichzelf halen en daar hoort een innovatief en modern onderwijsgebouw bij” aldus Toine Schinkel, lid van het College van Bestuur van COG.

Het nieuwe Technova College in Ede wordt een etalage naar zijn omgeving. De begane grond bestaat in zijn geheel uit werkplaatsen. Door de transparante plintgevel is direct zichtbaar wat er binnen gebeurt. Hiermee staat het ruimtelijk ogende gebouw in directe verbinding met zijn omgeving. Het gebouw is energiezuinig en benut de energie uit de omliggende biomassacentrale in Ede.

Consortium Team techINnova is een initiatief vanuit drie lokale, Edese bedrijven: Bouwbedrijf Kreeft BV, ITN Installatietechniek en Bruil bouw. cepezed is verantwoordelijke voor zowel het architectonische als het interieurontwerp. Daarnaast zijn installatieadviseur Huisman & van Muijen uit Den Bosch, bouwfysische adviseur DGMR uit Arnhem en voor constructies IMd Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam betrokken.

vorige pagina
volgende pagina