vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cepezed in aecom-team voor nieuwe pier schiphol

cepezed en cepezedinterieur maken deel uit van het internationale en integrale ontwerpteam onder coördinatie van AECOM dat de nieuwe Pier van Schiphol gaat ontwerpen. De ingenieursbureaus IMd en dGmR zijn net als het tuin- en landschapsontwerpbureau Copijn eveneens in het team opgenomen. Gezamenlijk leveren de teamleden het volledige design van de nieuwe pier en bijbehorende airside faciliteiten.

Schiphol heeft zijn keus gebaseerd op de gepresenteerde combinaties van architectonische visie, aanpak en prijs. Het AECOM-team bood daarbij onder meer de juiste mix van relevante Nederlandse deskundigheid met internationale ervaring in luchtvaart, architectuur, interieurontwerp en duurzaamheid. 

“Wij zijn zeer verheugd dat een internationaal team van dit kaliber de pier gaat ontwerpen,” verklaart COO van de Schiphol Group Birgit Otto. “Het AECOM-team heeft een duidelijke visie op hoe het kan bijdragen aan het realiseren van de ambities van Schiphol. Daarnaast heeft het laten zien dat een snelle realisatie van de pier, de duurzaamheidsambities van Schiphol en een aantrekkelijke passenger experience elkaar niet hoeven te bijten,” aldus Otto. 

Om zijn positie als multimodaal knooppunt en ‘preferred airport’ te bestendigen en verder te ontwikkelen, speelt Schiphol met de nieuwe pier in op de groei van het aantal passagiers en vliegtuigbewegingen. Onderdeel van de toekomststrategie zijn ook de bouw van een nieuwe terminal, aanpassingen aan de (parkeer)infrastructuur aan de landzijde, alsmede verbeteringen aan het trein- en busstation.  

De nieuwe pier voorziet de luchthaven van acht nieuwe gates: vijf voor narrow-body vliegtuigen aan de noordzijde en drie voor wide-body vliegtuigen aan de zuidzijde die ook bruikbaar zijn voor zes narrow-body vliegtuigen. In een later stadium komen er aan de zuidzijde nog twee zullen er nog twee wide-body gates bij. Het ontwerp voor de nieuwe pier is eind 2017 gereed, de bouw begint in 2018 en de oplevering staat gepland voor 2019. 

vorige pagina
volgende pagina