vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cepezed-lezing architectuurcentrum eindhoven

Architectuurcentrum Eindhoven trapt zijn lezingenreeks Nieuwe Eindhovense architectuur ... klaar voor de toekomst? af met een relaas van cepezed-partner Ronald Schleurholts op maandag 13 februari om 20.00 uur.

Mede naar aanleiding van het rijksbrede programma circulaire economie, waarin het kabinet afgelopen september zijn visie voor een toekomstbestendige en duurzame economie presenteerde, stelt het architectuurcentrum de vraag in hoeverre de huidige nieuwbouw in Eindhoven klaar is voor de toekomst. 

cepezed heeft veel ervaring met bouwinnovatie, duurzaamheid en circulariteit. De door het bureau ontworpen transformatie van een voormalig Shell-kantoor in Den Haag tot appartementencomplex is in het genoemde programma circulaire economie als belangrijk voorbeeld genoemd. Ook leverde het bureau recent het radicaal circulaire gebouw van de tijdelijke rechtbank Amsterdam op, dat na gebruik door het gerecht met een andere functie elders hergebruikt gaat worden. In Utrecht is het bureau bezig met een circulair paviljoen dat grotendeels tot stand komt met materialen van de naastgelegen voormalige Luitenant Generaal Knoopkazerne, nu naar ontwerp van cepezed in transformatie tot rijkskantoor De Knoop.

cepezed ontwierp ook het nieuwe SintLucas in Eindhoven, een (v)mbo voor creatief-ondernemende beroepen. De school bestaat uit nieuwbouw gecombineerd met delen van het voormalige Philips Natlab, dat even verderop overigens tevens onderdak biedt aan Architectuurcentrum Eindhoven. Schleurholts gaat in zijn lezing onder meer in op de ontwerpstrategieën die zijn toegepast om het schoolcomplex klaar voor de toekomst te maken.

vorige pagina
volgende pagina