vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

kivi excursie naar cepezed project od75

Donderdag 16 februari verzorgt KIVI een excursie naar het door cepezed ontworpen transformatieproject Oostduinlaan 75 te Den Haag dat momenteel in aanbouw is. KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) is de beroepsorganisatie van ingenieurs in Nederland en biedt haar leden een gemeenschap voor het delen van vakspecifieke kennis, onder andere middels lezingen en excursies.
De spraakmakende transformatie van Oostduinlaan 75 is als voorbeeldproject, en enige bouwproject, genoemd in de nieuwe beleidsnota Rijksbrede programma Circulaire Economie, dat in 2016 opgesteld is door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken. Het project geldt als een van de belangrijkste grootschalige omvormingen van kantoor tot wooncomplex van dit moment. In het voormalige hoofdkantoor van Shell worden ruim 240 huur- en koopappartementen gerealiseerd. Onder het motto ‘behoud het goede’ worden in dit project de fundering, de kelder, de parkeergarage en het casco van de hoogbouw behouden. Bestaande kenmerken als de fijnmazige constructiestructuur, worden zoveel mogelijk benut.
cepezed projectarchitect Jelle van der Veen geeft een presentatie over de uitgangspunten van deze transformatie, het ontwerpconcept en de architectonische uitwerking. Rob Stark, IMd Raadgevend Ingenieurs, licht het constructief ontwerp toe en Theo Broere van Züblin Nederland spreekt over de uitvoering. Gastheer vanuit KIVI is Harm Houwink.


vorige pagina
volgende pagina