vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cepezed bij architectenselectie stadhuis leiden

Het team van cepezed en cepezedinterieur is geselecteerd voor de gunningsfase van de grootschalige verbouwing van het stadhuis Leiden. In totaal zijn er 41 inzendingen ontvangen, waaruit nu drie bureaus voor de laatste ronde zijn aangewezen. De gemeente maakt in juni de winnaar bekend.

“Wij zijn erg blij met de grote belangstelling van architecten voor het verbouwen van het stadhuis. De architectenbureaus waren van een zeer hoog niveau. […] Het stadhuis moet zowel een plek zijn waar inwoners van Leiden graag komen, als een leuke en gezonde plek om te werken. Daarbij willen wij het stadhuis een inspirerend voorbeeld maken van een duurzaam monument”, aldus wethouder Damen van financiën.

Het project omvat de volledige nieuwbouw die begin jaren dertig is gerealiseerd achter de voorgevel uit circa 1600, het enige restant van het oorspronkelijke stadhuis dat de grote brand in 1929 heeft overleefd. Rondom een centraal atrium bestaat het pand uit twee evenwijdige, langgerekte vleugels die onderling zijn verbonden door twee lagere bouwdelen. Het totale gebouw heeft de monumentenstatus.

De modernisering is gericht op een efficiënter en flexibeler gebruik van het gebouw. Volgens de inzichten van Het Nieuwe Werken wordt de inrichting up to date gebracht. cepezed en cepezedinterieur hebben een omvangrijke en brede ervaring met vergelijkbare renovatie- en herinrichtingsprojecten, waaronder die van het Corpac-huis in Tilburg en de landelijke Politiedienstencentra in Eindhoven, Zwolle en Rotterdam. 

vorige pagina
volgende pagina