vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

debat ambassades in pulchri studio

cepezeds Ronald Schleurholts neemt binnen de programmering van Den Haag Design deel aan het debat 'Een Europese ambassade?' dat donderdag 10 juni van 19.00 tot 21.15 plaatsvindt in Pulchri Studio aan het Lange Voorhout 15 in Den Haag. Voorafgaand aan het debat geeft Schleurholts eveneens een presentatie over dit onderwerp.

Nederlandse ambassades in het buitenland worden vaak ontworpen door bekende architecten. Rem Koolhaas ontwierp de ambassade in Berlijn, Bjarne Mastenbroek die in Addis Abeba en cepezed onder andere de ambassades in Rome en Teheran. Ambassades fungeren daarmee als visitekaartjes voor de eigentijdse kwaliteit en vooruitstrevendheid van het Nederlands design. Nederland staat met meer dan honderd ambassades op de zevende plaats van de wereldranglijst en in Den Haag staan even zoveel buitenlandse ambassades.
 
Wat verandert er als we het idee van één ambassade per land loslaten, en denken aan één Europees verzamelgebouw voor economische én culturele samenwerking? En hoe zou zo'n gebouw er dan uit zien? En zou zo'n samenwerking ook leiden tot extra, of andere, functies?

Studenten architectuur van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag werken een semester lang aan dit project. Daarnaast schreven de architecten Rainer Bullhorst en Eric Vreedenburgh een essay dat het uitgangspunt vormt voor dit debat over de toekomst van ambassades in Europa.

 

vorige pagina
volgende pagina