vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

tijdelijke rechtbank in expositie arcam

Het ontwerp van de tijdelijke rechtbank is nu te bezichtigen in het Architectuur Centrum Amsterdam, op de tentoonstelling rondom de huidige editie van de Amsterdamse Architectuurprijs. Deze in 2008 in het leven geroepen award erkent jaarlijks de beste werken in de gebouwde omgeving van de hoofdstad. Ter gelegenheid van het 10-jarige jubileum en in aanloop naar de bekendmaking van de winnaar op 13 april heeft Arcam een speciale expositie ingericht met de tien finalisten van dit jaar. De nominaties werden 25 maart al bekend gemaakt in Het Parool. De tentoonstelling is vrijdag 31 maart geopend door Arcam directeur Yvonne Franquinet.

Volgens de vakjury tonen de nominaties voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2017 een stad in transitie en hebben opdrachtgevers en architecten projecten opgeleverd die innovatieve bouw- en ontwikkelvormen laten zien. Daarin, aldus de jury, zijn drie trends zichtbaar - Het Nieuwe Opdrachtgeverschap, De Groeiende Metropool, en Innovatie & Circulariteit. De expositie is opgezet en ingericht rond die drie thema’s. De tijdelijke rechtbank is een belangrijk voorbeeldproject op het gebied van Innovatie & Circulariteit.

Het project een duurzame en toekomstbestendige oplossing voor de temporaire huisvesting van de Amsterdamse rechtbank gedurende de periode van vijf jaar dat op het rechtbankterrein het permanente gerechtscomplex wordt herontwikkeld. Het ontwerp van de tijdelijke rechtbank is volledig gericht op hergebruik door middel van re-montabel bouwen. Daartoe heeft architectenbureau cepezed in samenwerking met adviseur IMd een aantal belangrijke ontwerpinnovaties doorgevoerd. Na de initiële gebruiksperiode is het gebouw elders weer op te bouwen voor eenzelfde of geheel andere functie.

De tijdelijke rechtbank is in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) gerealiseerd door consortium dpcp, een combinatie van Du Prie bouw & ontwikkeling en ontwikkelaar cepezedprojects. Het ontwerp is van cepezed en cepezedinterieur.

vorige pagina
volgende pagina