vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

politiedienstencentrum rotterdam geopend

Het nieuwe Politiedienstencentrum Rotterdam is gisteren feestelijk geopend; in aanwezigheid van ruim 400 genodigden verrichtten demissionair minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok en korpschef Erik Akerboom samen met een aantal medewerkers met het doorknippen van een enorm lint de openingshandeling. Andere hoogwaardigheidsbekleders die eveneens een toespraak hielden waren de directeur politiedienstencentrum Gerrit den Uyl, burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, CEO OVG Coen van Oostrom en voorzitter Ondernemingsraad Bedrijfsvoering Politie Leo Smalt.

Met deze officiële opening is na de Politiedienstencentra (PDC’s) in Eindhoven, Zwolle het PDC Rotterdam de laatste in de rij van drie die de politie in het kader van een reorganisatie die de politie het afgelopen jaar vanwege de centralisering van de bedrijfsvoering heeft gerealiseerd; allen naar ontwerp van cepezedinterieur. Ondersteunende afdelingen als Facilitair Management, HRM, Financiën, Communicatie, ICT en Informatiemanagement et cetera zijn in de centra nu regionaal geconcentreerd.  

De nieuwe Politiedienstencentra zijn alle gevestigd in bestaande kantoorpanden, waarin cepezedinterieur moderne, prettige en representatieve werkomgevingen tot stand heeft gebracht. De uitleg en inrichting hiervan zijn gebaseerd op het Nieuwe Werken en kennen een grote variëteit aan werk-, vergader- en ontmoetingsplekken. Het PDC Rotterdam is gevestigd in het kantoorgebouw New Tide en bestaat uit zeven verdiepingen rondom een centraal atrium. Sterk gezoneerd zijn de verdiepingen opgezet met een gradueel verloop van reuring en gezamenlijkheid tot rust en concentratie. Een goede oriëntatie en onderscheidende identiteiten voor de verschillende diensten komen onder meer voort uit het materiaalgebruik, de kleurstellingen en grafische elementen als geprinte screens.


vorige pagina
volgende pagina