vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

tijdelijke rechtbank amsterdam winnaar gouden a.a.p.

De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is door de vakjury als winnaar aangewezen van de Amsterdamse Architectuur Prijs 2017. De tijdelijke rechtbank is in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) gerealiseerd door consortium dpcp, een combinatie van Du Prie bouw & ontwikkeling en ontwikkelaar cepezedprojects. Het ontwerp is van cepezed en cepezedinterieur. De Tijdelijke Rechtbank is volgens de jury grensverleggend in de rol van de architect als opdrachtgever, het introduceren van innovatieve bouwoplossingen en het betekenisvol bijdragen aan de groeiende stad Amsterdam. 

Het juryrapport stelt: “Wanneer je als bezoeker door de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam loopt, word je omarmd door een gevoel van rust. Zowel het exterieur als het interieur zijn eenvoudig en strak in vormgeving, in de betrouwbare stijl van cepezed, en wellicht op het eerste oog niet erg spannend. Achter deze kalme uitstraling schuilt echter een intrigerend verhaal; het gebouw is flexibel in tijd, plaats en functie. Op geen enkele manier verraadt het gebouw in de uitvoering een tijdelijke constructie te zijn: het is architectuur terugbrengen tot lego, maar dan wel lego van spectaculaire, hoogwaardige kwaliteit. Op het gebied van innovativiteit & circulariteit heeft cepezed met vernieuwende technologie – terug te zien in de gevelindeling en het demontabel vloersysteem – grote stappen gezet. Bijzonder is bovendien dat de architect risicodragend is en verantwoordelijk voor de herplaatsing van het gebouw op een andere locatie. Het bureau kan daarom worden beschouwd als zowel pionier van een nieuwe bouwtypologie als procesvernieuwer.”

Ter ere van het tien jarig bestaan van de Amsterdamse Architectuur Prijs heeft Arcam een speciale publiekstoegankelijke expositie ingericht met de tien finalisten van de Gouden A.A.P 2017 die tot 25 juni is te bezoeken. Meer informatie hierover op de website van Arcam.

vorige pagina
volgende pagina