vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

start bouw technova college

Met onder meer het slaan van de eerste paal is gisteravond gevierd dat de bouw van de door cepezed ontworpen vernieuwde Technova College te Ede van start is gegaan. Het evenement werd opgeluisterd door een wervelende lichtshow met projecties van onder andere het toekomstige schoolgebouw.
In bijzijn van onder meer gebruikers, ontwerpers en bouwers werd de officiƫle starthandeling door Technova-bestuurslid Toine Schinkel, directeur Ad van Dijk en leerlingen van de school ;. Studenten van de afdeling media zorgden voor de live-radioverslaggeving van de avond.
De herontwikkeling van het Technova College betreft de grootscheepse renovatie en nieuwbouw voor de onderwijsafdelingen Motorvoertuigentechniek, Mechatronica, Bouwkunde, ICT en Beeld & Geluid van het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) A12, waarvan het Technova College deel is.
Het project is in handen van Consortium techINnova met daarin drie lokale, Edese bedrijven: Bouwbedrijf Kreeft BV, ITN Installatietechniek en Bruil bouw. cepezed is verantwoordelijke voor zowel het architectonische als het interieurontwerp. Het nieuwe pand bestaat uit werkplaatsen en leslokalen die georganiseerd zijn rond een centraal innovatieplein.
In november 2016 is gestart met de gedeeltelijke sloop van de bestaande bouw. De opleidingsactiviteiten vinden nagenoeg gedurende de gehele uitvoeringsperiode onbelemmerd doorgang. Alleen tijdens de opwaardering van de oude gevel moeten de gebruikers kortstondig op een andere locatie gehuisvest worden. Nadat de bestaande bouw weer wind- en waterdicht is, worden de lessen op locatie hervat terwijl de nieuwbouw gefinaliseerd wordt. Het nieuw Technova College opent zijn deuren in de zomer van 2018 en biedt dan plek aan ruim 1300 leerlingen.


vorige pagina
volgende pagina