vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

nominatie dirk roosenburgprijs voor sintlucas eindhoven

SintLucas, locatie Eindhoven, is genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs en dingt daarbij als een van de tien finalisten mee naar de titel voor het beste architectuurproject in Eindhoven in 2017. cepezed, in samenwerking met ingenieursbureau Arup, transformeerde het voormalige Philips NatLab tot een nieuwe locatie van SintLucas met (v)mbo-opleidingen in de creatief-technische sector.
‘De nominatiecommissie was vooral onder de indruk van de manier waarop de ontwerpers het onderwijsmotto van SintLucas “zien werken, doet werken” hebben uitgewerkt in een open een publieksvriendelijk schoolgebouw. De school zet letterlijk haar onderwijs in de etalage aan de Torenallee op Strijp-S. Dit resulteert een levendige sfeer in en rond het gebouw. Ook heeft de commissie veel waardering voor de oriëntatie door het schoolgebouw, de prikkelende, gedifferentieerde ruimtelijke beleving van zowel bestaande en nieuwe architectuur en de daglichttoetreding met veel transparantie. Het nieuwe en het bestaande zijn helder te onderscheiden en hebben zichtbaar ieder hun eigen karakteristieke identiteit,’ aldus het juryrapport.
De prijs wordt tweejaarlijks toegekend door de gemeente Eindhoven. De organisatie is in handen van Architectuurcentrum Eindhoven. De prijs die sinds 1989 wordt uitgeloofd, is genoemd naar de architect die veel deed voor Philips; Roosenburg ontwierp onder meer het NatLab-gebouw.
In september bezoekt de jury de projecten en na een stemronde voor het publiek wordt vrijdag 27 oktober, aan het einde van de Dutch Design Week, bekend wie tot winnaar benoemd wordt.

vorige pagina
volgende pagina