vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

start werkzaamheden upgrading mecc maastricht

Vandaag, 11 september, starten de werkzaamheden aan het beurs- en congrescentrum MECC Maastricht. In deze fase van de upgrading van het complex, gaat het entree- en parkeergebied P3/P4 op de schop. Het meest in het oog springende onderdeel van de herinrichting is de aanleg van een centrale boulevard die de noord- en zuidzijde van P4-terrein scheidt. De met een bomenrij geaccentueerde boulevard zorgt voor een functionele en ruimtelijke ordening van het binnenterrein. De noordzijde van de boulevard kan als parkeergelegenheid worden gebruikt, maar ook als opstelplaats voor taxi’s, bussen en vrachtverkeer. De zuidkant wordt alleen parkeergelegenheid. Naast een afgrenzing biedt de boulevard ruimte aan fietsers en voetgangers. Zij kunnen na de herinrichting veilig en comfortabel het gebied betreden en de entree van het MECC bereiken. Met de bomenrij langs de boulevard en de diverse hagen krijgt het P3/P4-gebied een groenere uitstraling. Dit geeft extra kwaliteit aan de hoofdentree van MECC Maastricht. 

De herinrichting van het binnenterrein P3/P4 is onderdeel van een forse upgrading van het MECC Maastricht waarmee het beurs- en congrescentrum up-to-date wordt gemaakt en klaargestoomd voor de toekomst. Zo worden beide auditoria, de congreszalen en de foyers vernieuwd. Het congrescentrum krijgt een nieuwe, eigentijdse uitstraling mede door de ruime glazen omloop van drie verdiepingen die tevens de logistiek van congresgangers in het MECC oplost. Ook zal het MECC gaan dienen als ontmoetingsplek voor de Brightlands Maastricht Health Campus.

Wethouder John Aarts is verheugd dat de schop nu de grond in gaat: “Met deze investeringen maken we het MECC toekomstbestendig en leggen we een duurzame verbinding tussen het congrescentrum en de campusomgeving. Dat is belangrijk, want een sterk congrescentrum is niet alleen van grote waarde voor de bedrijvigheid en werkgelegenheid, maar is ook nodig in de verdere ontwikkeling en positionering van Zuid-Limburg als internationale kennisregio.“

Voordat TEFAF 2018 in maart van dat jaar start is de herinrichting klaar.

vorige pagina
volgende pagina