vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

gemeentehuis westland officieel geopend

Woensdag 27 september zijn in Naaldwijk feestelijk het nieuwe gemeentehuis en gemeentekantoor Westland geopend. De officiële openingshandeling werd verricht door scheidend burgemeester Sjaak van der Tak, wethouder  Bram Meijer, CEO van Volker Wessels Dik Wessels en directeur van Volker Wessels Piet van Hoeven.
De gemeente Westland is in 2004 ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten De Lier, 's-Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Wateringen. Met de ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis Westland zijn de gemeentelijke diensten, tot nu toe nog verspreid over de voormalige gemeenten, eindelijk ook centraal bij elkaar ondergebracht voor efficiëntie, optimale samenwerking en doelmatige gastvrije dienstverlening. Het gemeentehuis functioneert als publieks- en bestuurscentrum en bevindt zich aan de Verdilaan. Het gemeentekantoor huisvest het ambtenarenapparaat en ligt aan de Laan van de Glazen Stad.
De nieuwbouwpanden zijn gezamenlijk gerealiseerd binnen een DBFMO-contract gegund aan consortium De Groene Schakel, dat bestaat uit Boele en Van Eesteren, Homij Technische Installaties, de PCH Dienstengroep en Kondor Wesssels Projecten. Het architectonisch en interieurontwerp zijn vervaardigd door cepezed en cepezedinterieur.

De gemeente organiseert op vrijdag 29 en zaterdag 30 september twee open dagen, waarop alle inwoners van Westland welkom zijn om het nieuwe Gemeentehuis met eigen ogen te bekijken. Op de Verdilaan is tevens een expositie ingericht over het ontwerp en de bouw. Zowel de projectarchitect als de interieurarchitect van cepezed verzorgen rondleidingen. Voor het programma op beide locaties, zie de website van de gemeente.


vorige pagina
volgende pagina