Engels Mail
Rechts klein

stem voor sintlucas bij de dirk roosenburgprijs

Vanaf vandaag kun je stemmen voor de publieksprijs van de Dirk Roosenburgprijs 2017. Deze tweejaarlijkse Eindhovense architectuur-award heeft naast een vakprijs dus ook een publieksprijs.

Het door cepezed ontworpen SintLucas op Strijp-S is een van de tien finalisten die naar de winst meedingen. De vakjury heeft alle genomineerde projecten in september bezocht om haar professionele oordeel te kunnen vellen. De prijsuitreiking vindt vrijdag 27 oktober, tijdens de Dutch Design Week, plaats in het Natlab-gebouw. Dan wordt tevens bekend gemaakt welk project zich de publieksfavoriet mag noemen.
cepezed transformeerde, in samenwerking met ingenieursbureau Arup, het voormalige Philips NatLab tot een nieuwe locatie van SintLucas met (v)mbo-opleidingen in de creatief-technische sector. De nieuwe school opende in september 2016 haar deuren een biedt onderwijs aan circa 2000 leerlingen.
Je favoriete project kiezen kan tot 26 oktober 17:00 op de stemwebsite van de Dirk Roosenburgprijs.

De organisatie is in handen van Architectuurcentrum Eindhoven. De prijs die sinds 1989 wordt uitgeloofd, is vernoemd naar de architect die veel Philips-gebouwen heeft ontworpen; zo was Roosenburg architect van onder meer het NatLab-gebouw.

Rechts klein