vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

lezing over de knoop en the green house voor a.c.u.

cepezed architect Jaap Bosch zal maandagavond 26 maart voor Architecten Café Utrecht (ACU) uitweiden over de projecten Rijkskantoor De Knoop en het circulaire paviljoen The Green House in Utrecht. De omvorming van de voormalige Knoopkazerne tot modern kantoor en vergadercentrum voor rijksambtenaren is voltooid en het pand is reeds vanaf begin februari in gebruik.
Het circulaire paviljoen The Green House staat vlak naast Rijkskantoor De Knoop, op de hoek Croeselaan en Rabostraat, op een perceel dat pas over 15 jaar een definitieve bestemming krijgt. Tot dat moment vervult The Green House zijn rol van tijdelijk circulair horecapaviljoen met vergaderfaciliteiten. Het bouwwerk, eveneens gerealiseerd door R-Creators, kenmerkt zich door een lichtgewicht, modulaire en remontabele constructie. Daarnaast zijn onder meer de gevelglasplaten afkomstig van de oude Knoopkazerne; de straatklinkers van de begane grond zijn afkomstig van een kade in Tiel; het toiletblok en de lift zijn losse, op pay-for-use basis geleverde, units. Na 15 jaar krijgt het paviljoen eenzelfde of een ander functie op een nieuwe locatie. Op 10 april wordt The Green House geopend voor zijn eerste gebruiksperiode.
Jaap Bosch, bij cepezed projectleider voor The Green House en co-projectleider voor De Knoop, presenteert beide projecten vanaf de prijsvraagfasen tot aan oplevering. De lezing vindt plaats in Het Hof van Cartesius aan de Vlampijpstraat in Utrecht en is vrij toegankelijk.
http://hofvancartesius.nl/
vorige pagina
volgende pagina