vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

pas reform in gebruik genomen

Pas Reform Hatchery Technologies, een internationale onderneming op het gebied van broedtechniek voor de pluimveesector, heeft recent zijn nieuwe, door cepezed ontworpen bedrijfsgebouw betrokken. Omdat het voornamelijk fungeert als overslaghal voor broedmachineonderdelen, heeft het pand een uiterst eenvoudige opzet. In basis bestaat het uit één groot sober volume van ruim 50 bij 88 meter, waarin in de zuidoosthoek nog een tweelaags volume van zo’n zes meter in het vierkant is ondergebracht. Op de begane grond is in dit volume een kantoorruimte ingericht en op de verdieping een bedrijfskantine. Ook zijn de toiletten, kleedruimten en douche in dit binnenvolume gesitueerd.
Het gebouw heeft een ranke staalconstructie waarvan het indelingsgrid is gebaseerd op de afmetingen van reguliere palletstellingen. Vakwerkliggers maken grote dakoverspanningen van ruim 25 meter mogelijk. In de middenzone zijn slechts vijf kolommen van 200 bij 200 mm opgenomen. De eerste 25 meter vanaf de ingang van het gebouw zijn zelfs geheel kolomloos.
Voor vrachtwagens die inpandig langszij gelost of geladen worden, zijn twee overheaddeuren aanwezig. Deze zijn bekleed met dezelfde beplating als de gevels en liggen in gesloten positie in hetzelfde vlak, waardoor aldus een ononderbroken gevelbeeld ontstaat. Voor vrachtwagens die regulier gelost of geladen worden, heeft het gebouw vier dock shelters die eveneens zijn weggewerkt in het gevelvlak. De sheltereenheden liggen niet zoals normaal op de gevel, maar liggen juist iets naar binnen, zodat de optische eenheid van het gevelvlak bewaard blijft. De shelterdeuren openen rechtstandig naar boven, zodat intern geen hulpconstructies nodig zijn die bij het af- en aanrijden van vorkheftrucks beschadigd kunnen raken. De shelters zijn voorzien van levellers die op de laadplatformen van de vrachtwagens afgesteld kunnen worden.
De gevels van het pand bestaan grotendeels uit geïsoleerde binnendozen met een buitenafwerking van zwart gecoate damwandprofielplaten. Op de hoeken zijn deze in verstek gezaagd en zijn de naden dichtgekit, wat een zeer verzorgd beeld geeft. In de zichtgevel langs de snelweg zijn aan de onderzijde drie stroken semi-structureel glas aangebracht. De tegenovergelegen entreegevel heeft drie stroken glas langs de bovenzijde. Horizontaal zijn de stroken ingeklemd, verticaal zijn ze gekit. De gevelmaterialisaties en – detailleringen verlenen het pand ondanks het uiterst beperkte budget toch een zeer hoogwaardige uitstraling.

vorige pagina
volgende pagina