vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

voorbereiding circulaire nieuwbouw creatief cluster

De afgelopen weken is druk gesloopt bij het voormalige Techniekmuseum in Delft, waar cepezed kantoor houdt. Het enige niet-monumentale pand op het terrein verkeerde in slechte staat en heeft plaats gemaakt voor circulaire nieuwbouw. De realisatie daarvan start in januari 2019 en is al in mei 2019 klaar.

cepezed verwierf het complex aan de Ezelsveldlaan in 2012 en vormde het om tot een creatief cluster met huisvesting voor uiteenlopende bedrijven in de creatieve sector. De circulaire nieuwbouw is eveneens een eigen ontwikkeling en bestemd voor ondernemingen in de kennisintensieve creatieve industrie. 

Het kantoorgebouw wordt geheel demontabel opgetrokken uit een geprefabriceerde staalconstructie en eveneens geprefabriceerde houten vloeren van LVL-elementen. De eenvoudig te verwijderen dekvloer hierop is van rubber korrels en houtvezelplaten. De gevel is grotendeels transparant, met verticale lamelstroken die voor natuurlijke ventilatie te openen zijn. Alle toegepaste materialen zijn gemakkelijk herbruikbaar of recyclebaar. Het nuchtere moderne gebouw contrasteert spannend met de historische bestaande bouw.  

De uiterst korte bouwtijd is onder meer mogelijk door een doordachte voorbereiding en een nauwe, integrale samenwerking tussen alle cepezed-disciplines, van de projectontwikkelingstak tot de architectuur- en interieurontwerpers en vanzelfsprekend cepezedbouwteam. Met korte communicatielijnen bevinden alle specialisten zich onder één dak, wat niet alleen de efficiëntie van het proces, maar ook het afstemmingsniveau en daarmee de kwaliteit bevordert. 

vorige pagina
volgende pagina