vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

nieuwe busstation tilburg volop in gebruik

Op dinsdag 12 maart werd het nieuwe busstation in Tilburg officieel in gebruik genomen. Sindsdien benutten dagelijks vele reizigers de unieke OV-faciliteit. Het busstation heeft de vorm van een minimalistisch, driehoekig circuit van ruim 160 meter lang en heeft een luifel bespannen met ETFE-folie. De opstelplaatsen voor de bussen liggen langs de buitenrand; één voor uitstappen en zes voor instappen.

Daarnaast is de luifel uitgerust met 250 m2 aan zonnepanelen, waarmee het zijn eigen energie opwekt voor onder meer de verlichting, de digitale informatieborden, de geïntegreerde verwarming in de wachtbankjes en een personeelsruimte. 

Het busstation is vergaand geïntegreerd ontworpen en heeft een minimalistische detaillering. Zo zijn in de ranke kolommen ook hemelwaterafvoeren, elektrische bekabeling, de S.O.S.-melder en de intercom verwerkt. Het stalen zetwerk dat constructief de centrale dragende ligger vormt, functioneert eveneens als watergoot. 

Tot slot is het busstation ook ontworpen op inclusiviteit; het verhoogde paviljoenterras is via een hellingbaan toegankelijk voor rolstoelen en in de handrailingen tussen terras en perrons zijn braillevoorzieningen opgenomen. 

cepezed heeft met veel toewijding aan het project gewerkt en wenst alle reizigers veel reisgemak en -comfort!

vorige pagina
volgende pagina