vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cepezed geselecteerd voor competitie be-mine

cepezed is met het D&B-team van Strabag geselecteerd voor de ontwerpcompetitie be-MINE PIT in het Limburgse Beringen (België). Het project, uitgevraagd door het Provinciebestuur Limburg, betreft het ontwerp en de realisatie, binnen een design & build-opdracht, voor een nieuw bezoekerscentrum en mijnbouwbeleving in een deel van de gebouwen op de voormalige mijnbouwsite.

In de Limburgse Kempen heeft vanaf het begin van de vorige eeuw tot aan de jaren negentig intensief mijnbouw plaats gevonden op maar liefst zeven locaties. Voor en met het behoud van deze historisch gezien waardevolle plekken verkrijgen de mijnlocaties gaandeweg nieuwe functies. Van de zeven mijnen heeft de site van Beringen het grootste gebouwenarsenaal met circa 100.000 m² aan gebouwd industrieel erfgoed. Gedoopt tot be-MINE PIT, wordt deze nu herbestemd als een toeristisch-recreatief project met een mix aan stedelijke functies als wonen, werken en retail alsmede een educatie invulling. In de mijnbouwbeleving zullen straks de verhalen van de mijnwerkers tot leven komen in de gebouwen, ruimtes, beeld, geluid en tentoonstelling van objecten.

De tweede fase van de competitie start in oktober met vijf teams. Het team van NV Strabag bestaat naast Strabag (team lead en bouw) uit cepezed (architectuur), OYO architects (lokale architect), Tinker Imagineers (scenografie en experience-ontwerp), Arat architecten (restauratiearchitect), DELVA Landscape Architects (landschapsontwerp) en Tractebel (engineering).

vorige pagina
volgende pagina