vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

projectbezoek chdr 27 juni

Bouwen met Staal, de landelijke vakorganisatie voor het gebruik van staal in de bouw, organiseert voor vrijdagmiddag 27 juni een projectbezoek aan het nieuwe Centre for Human Drug Research (CHDR) in Leiden, dat door cepezed is ontworpen en momenteel in uitvoering is.

Het CHDR is een een treffend voorbeeld van integraal ontwikkelen, ontwerpen en bouwen. De architectuur en bouwkundige onderdelen, constructie, bouwfysica, installatietechniek en uitvoeringsmethodiek van het project zijn optimaal op elkaar afgestemd. Hiervoor hebben onder meer opdrachtgever CHDR, cepezed, constructeur SmitWesterman, aannemer Du Prie Bouw & Ontwikkeling en staalbouwer Oskomera vanaf de vroegste fase hecht samengerkt en is intensief gebruik gemaakt van een 3D Bouw Informatie Model. 

De integrale aanpak kent zijn uitwerkingen tot op ‘bouwdeelniveau’, zoals gevels van geëmailleerd glazen sandwichpanelen voor reductie van interne warmtelast én koelbehoefte, verdiepingvloeren met geïntegreerde leidingen en verwarming en koeling via een collectieve installatie met WKO voor beperking van het energiegebruik. Het algehele resultaat is een comfortabel en volledig vrij indeelbaar bedrijfsgebouw dat vanaf eind dit jaar plaats biedt aan alle functies van CHDR. In de toekomst is het 7.900 vierkante meter grote, achtlaagse gebouw desgewenst ‘in een handomdraai’ aan te passen aan veranderd gebruik of een compleet nieuwe functie.

Een inleiding op het bezoek aan de bouwplaats vindt plaats in Atelier Pesthuis van museum Naturalis, waar onder meer de architecten Ronald Schleurholts en Jeen Pot (cepezed) en constructeur Rob Stark (SmitWesterman) ingaan op verschillende aspecten van het integrale gebouwontwerp.

Aanmelden kan hier via de site van Bouwen met Staal, waar u ook het volledige programma van de middag vindt.

vorige pagina
volgende pagina