vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

rtic medisch centrum alkmaar

"Het definitief ontwerp van het Regionaal Topklinisch Interventiecentrum (RTIC) is naar verwachting in april/mei 2013 klaar." Dat zei Harry Luik, voorzitter raad van bestuur MCA Gemini Groep (MGG), tijdens een bijeenkomst voor de pers op 19 juli in het gemeentehuis van Heerhugowaard. Uitgangspunt blijft om het nieuwe ziekenhuis in Heerhugowaard eind 2015 op te leveren.

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat het in oktober 2011 gepresenteerde ontwerp slechts een kleine wijziging ondergaat, in die zin dat de ‘meandervorm’ iets wordt ingekort. Het RTIC blijft in belangrijke mate hetzelfde: hét centrum voor complexe operaties en intensieve, gespecialiseerde zorg. Het gebouw en de bijbehorende voorzieningen worden echter nog meer toegespitst op acute, complexe en hoogrisicovolle zorg. Er komen tien operatiekamers en zo’n 550 bedden.

Dit najaar wordt de fase van het Voorlopig Ontwerp (VO) afgerond. Er worden geen grote wijzigingen meer verwacht, zodat kort daarop de fase van het Definitief Ontwerp wordt ingezet. De daaropvolgende Technisch Ontwerp vraagt vervolgens nog een half jaar.

vorige pagina
volgende pagina