menu sluiten

aanmelden 

Jort Kelder leidde op 9 november een spannend debat leiden over ‘circulair en remontabel bouwen in de praktijk’. Aanleiding: de verhuizing van de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam naar Enschede. Rijksbouwmeester Francesco Veenstra was één van de sprekers op dit publiekelijk toegankelijke online evenement.

programma 9 november  

16:00 - (uiterlijk) 17:30 uur.

Te midden van de voorbereidingen van deze unieke verhuizing gaan de projectpartners onder leiding van Jort Kelder in gesprek met externe experts; over losmaakbaarheid, over de maatschappelijke impact en over de business case van circulair en remontabel bouwen.

Sprekers: Menno Rubbens van dpcp en Arend van de Beek van Lagemaat BV bespreken de verschillende facetten met rijksbouwmeester Francesco Veenstra, aanjager circulaire bouweconomie Jim Teunizen van Alba Concepts en inspirator, innovator en entrepreneur Jan Willem van de Groep.

Iedereen met interesse voor circulair bouwen is uitgenodigd om de livestream te volgen. Deelnemen kan via de chat. De online bijeenkomst is kosteloos, maar aanmelden is wel vereist. [Aanmelden is niet meer mogelijk, bekijk beelden van het event terug via onderstaande link, red.]
programma 9 november

Over de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam
De uitzending is live vanuit de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam, een veelbesproken praktijkvoorbeeld dat momenteel gedemonteerd en op Kennispark Twente weer wordt opgebouwd in 2022.

Dit project is ontwikkeld door dpcp, een samenwerking van du Prie bouw & ontwikkeling en cepezedprojects, werd ontworpen door cepezed en heeft ruim vijf jaar dienst gedaan. Het gebouw is helemaal uitgedacht op de- en remontage na het initiële gebruik. Dat staat nu met het iconische gebouw te gebeuren: Lagemaat BV haalt het uit elkaar en laat het in 2022 herrijzen op Kennispark Twente in Enschede, waar het een andere functie krijgt.

léon van woerkom | cepezed
léon van woerkom | cepezed
léon van woerkom | cepezed
léon van woerkom | cepezed