menu sluiten

cepezed transformeert gemeentehuis west betuwe

team communicatie, gemeente West Betuwe

cepezed en cepezedinterieur gaan het gemeentehuis van West Betuwe in Geldermalsen transformeren! Vandaag tekenden de gemeente en cepezed-partner Ronald Schleurholts het contract. We gaan de bestaande bouw verduurzamen, moderniseren en uitbreiden. Daarvoor ontwierpen we onder meer een transparant nieuw publiekspaviljoen van hout en een upgrade voor het bestaande gebouwcomplex.

schetsontwerp

Aan de voorkant van de bestaande bouw komt in een groene tuinrand een uitnodigend en transparant nieuwbouwdeel met een markant houten dak. Dit bevat de publieksentree met balies, spreekkamers, wachtgebieden, break-outs en een multifunctionele raadzaal. Die laatste is zo flexibel en breed inzetbaar ontworpen dat ze alles in zich heeft de huiskamer te worden van de nog jonge gemeente, die op 1 januari 2019 ontstond door samenvoeging van de voormalige gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal.

Het bestaande gebouw krijgt een rijke diversiteit aan gezonde, comfortabele werkplekken. In het hart van het werkgebied wordt een bestaande patio overkapt met hout en glas en omgevormd tot ontmoetingsplein met aanlandwerkplekken, een koffiebar, een keuken en veel groen.

hoogste scores

cepezed scoorde binnen de architectenselectie het hoogst op alle beoordelingscriteria. Ons plan van aanpak werd realistisch en deskundig bevonden, onder meer vanwege een goed zicht op mogelijke risico’s en onze ruime ervaring in politiek-bestuurlijke omgevingen. Daarnaast voelde de gemeente zich in ons schetsontwerp begrepen en gezien; in- en exterieur tonen een herkenbare identiteit waarin de 26 gemeentekernen, de rivier de Linge en het landschap van de Betuwe een belangrijke plaats hebben. Ook op het gebied van toegankelijkheid had het ontwerp van cepezed de voorkeur. Voor de beoordeling op dit punt werd Ongehinderd betrokken, een maatschappelijke onderneming gericht op een goede toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking. Tot slot blijven de geraamde kosten binnen de gestelde kaders en acht een externe kostenadviseur het schetsontwerp haalbaar.

De vier deelnemende architecten aan de selectie maakten filmpjes met hun voorstellen. Het voorstel van cepezed bekijk je onderaan deze pagina! We verwachten het definitief ontwerp eind 2020 te kunnen presenteren.

cepezed
cepezed
cepezed
cepezed
cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000