menu sluiten

Dutch Green Building Council organiseert webinar over remontabele rechtbank

léon van woerkom | cepezed

‘De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam zet de toon voor circulair bouwen. Het is een van de eerste Nederlandse projecten waarbij losmaakbaarheid in de praktijk wordt gebracht’, aldus de Dutch Green Building Council (DGBC) dat een webinar organiseert op 10 februari over het proces, de ervaringen en de leermomenten. En wat betekent dit voor de restwaarde van het gebouw?

week van de circulaire economie
Het webinar gaat over restwaarde en losmaakbaarheid in de praktijk en vindt plaats tijdens de Week van de Circulaire Economie. Losmaakbaarheid is als credit opgenomen in BREEAM-NL Nieuwbouw 2020, nadat DGBC daar een uniforme meetmethode voor ontwikkelde. Losmaakbaarheid is volgens deze organisatie ‘een van de sleutels in de circulaire bouweconomie.’

pilotproject losmaakbaarheidsindex
De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam was een van de pilotprojecten voor de losmaakbaarheidsindex. Het bijzondere ontwerp van cepezed, in samenwerking met cepezedprojects en Du Prie bouw & ontwikkeling (samen dpcp) en het Rijksvastgoedbedrijf als opdrachtgever, wordt nu gedemonteerd. Reden voor DGBC om daar een webinar over te houden.

sprekers en aanmelden webinar
Menno Brouwer (RVO) en Jim Teunizen (Alba Concepts) blikken terug op de toepassing van de methodiek. Menno Rubbens (directeur/eigenaar cepezedprojects) licht de ontwerpkeuzes toe die hoogwaardig hergebruik mogelijk maken. Arend van de Beek (Lagemaat) zal vertellen over het lopende demontageproces.

Meer informatie en aanmelden via de website van de Dutch Green Building Council.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000