menu sluiten

Haags Zuiderstrandtheater wordt mogelijk verplaatst

Lucas van der Wee | cepezed

Het Haagse Zuiderstrandtheater wordt mogelijk behoed van sloop. Lagemaat BV en cepezedprojects gaan onderzoeken of het theater een plek elders kan krijgen. Beide partijen zijn bekend met dit soort circulaire vraagstukken. De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is ontwikkeld door cepezedprojects en wordt verhuisd door Lagemaat BV.

tijdelijk gebouwd
Met de oplevering van cultuurhuis Amare in het centrum van Den Haag, valt het doek voor het in 2014 tijdelijk gebouwde Zuiderstrandtheater. Vanaf begin volgend jaar komen op deze plek aan het einde van de Houtrustweg bedrijfsruimtes, woningen en een parkeergarage. Eind dit jaar zal het theater -hoe dan ook- uit de Scheveningse haven verdwijnen.

circulaire oplossing
De gemeente Den Haag zoekt een zo circulair mogelijke oplossing: herbouw of hergebruik materialen. Lagemaat BV en cepezedprojects gaan in opdracht van de gemeente herbouw van het Zuiderstrandtheater op een andere locatie onderzoeken. Eind april wordt gekeken of verplaatsing haalbaar is. Anders wordt het gebouw circulair ontmanteld.

ervaren partijen
cepezedprojects is bekend met dergelijke circulaire vraagstukken. Samen met Du Prie bouw & ontwikkeling bouwde cepezedprojects de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam, een permanent gebouw dat slechts vijf jaar mocht blijven staan op de aangewezen locatie aan de Fred. Roeskestraat. Daarna moest het verdwijnen. Precies zoals nu het geval is met het Zuiderstrandtheater.
“De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is uniek, omdat het ontworpen is om uit elkaar te halen,” aldus Arend van de Beek van Lagemaat BV, het bedrijf dat de rechtbank demonteert, straks verhuist en opnieuw gaat opbouwen in Enschede. Lagemaat BV zal eventueel ook de demontage en remontage van het Zuiderstrandtheater gaan doen.

over project tijdelijke rechtbank
Bekijk beelden van de demontage en interviews met alle hoofdrolspelers in dit unieke, circulaire project in de video van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

jannes linders
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000